Рано е за грипа. В края на ноември ще започнем да

...
Рано е за грипа. В края на ноември ще започнем да
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев обясни кои грипни щамове ще ни ударят и кога ще е пикът

Рано е за грипа. В края на ноември ще стартираме да откриваме първите случаи. В края на януари и първите седмици на февруари чакаме пика на грипа. Това сподели основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в ефира на bTV, съобщи Блиц.

По думите му към момента не е късно за слагане на противогрипна ваксина. Той уточни, че е нужно да дадем на организма си към 20 дни след имунизацията, с цел да изградим имунитет. „ Тази ваксина е сезонна. Те не стоят на склад. В края на сезона се унищожават. В страната ни са импортирани два пъти повече ваксини от предходната година. “.

„ Всяка година има дефицит на ваксини в света “, разяснява доктор Кунчев. Той даде образец със Съединени американски щати, където безвъзмездни ваксини са били давани след лотария.

„ Ваксините за сезона ще бъдат налични, увери той. Ако желаете да си поставите от безплатните ваксини, би трябвало да го заявите при персоналния си доктор. Той ще реши кои са пациентите, които са най-нуждаещи се от сходна отбрана от здравна позиция “, стана ясно от думите на доктор Кунчев.

„ Грипните варианти, които се чака да ни нападат тази година са „ Бризбейн “ и „ Канзас “, както и „ Ямагата “ и „ Виктория “. Смятам, че водещ тази година ще е „ Канзас “, сподели още доктор Ангел Кунчев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР